• biski

En biski består av en stabil sits monterad på två skidor. Skidorna kantställs simultant när sitsen lutas. På detta sätt och genom att vrida överkroppen svänger du med biski. Biskin är stabilare än en sitski. Det krävs viss balans men relativt lite styrka av åkaren. De flesta biskiåkare använder kryckstavar. Behöver åkaren hjälp att styra och bromsa kan en medåkare hjälpa till genom att hålla i ramen, hålla i tömmar eller säkra biskin med rep. Biskis finns i både barn och vuxenstorlek. Med biski kan du åka både släpliftar och sittliftar.

För att få åka lift och köra biski på egen hand utan skidlärare krävs att åkaren genomgått en utbildning om minst 15 timmar och avlagt godkänt licensprov bestående av både teori och praktik. Utbildning och licenstagning kan ske på ett flertal anläggningar i Sverige. Utbildning och licenstagning får endast ske genom SLAO:s godkända utbildningar med behöriga instruktörer.

Från den 1/1 2008 har vi på skidskolan ny policy vad det gäller användade av biski. Läs mer om nya licensregler och vår policy här!